Taxe.ro

care este procedura unui zbor cu escala

Zbor Cu Escală: Procedură Pentru Pasageri

Urmează să ai un zbor cu avionul, iar acesta are escală? Este bine să cunoaștem faptul că un zbor cu escală implică o procedură diferită față de un zbor normal, cu toate că aceasta nu este complicată deloc.

Înainte de a vedea care este procedura unui zbor cu escală, ar fi bine să înțelegem ce înseamnă faptul că un zbor are escală și ce trebuie să avem în vedere atunci când cumpărăm un bilet de avion pentru un zbor cu escală.

Ce este o escală la zborul cu avionul?

Escala presupune că zborul nostru nu va fi direct spre destinație, ci va avea o oprire într-un anumit aeroport sau mai multe, urmând ca noi să schimbăm avionul pentru a ajunge la destinație.

De regulă, escalele sunt incluse în prețul biletului de avion pe care l-am achiziționat, chiar dacă pe bilet observăm că vom zbura cu două sau mai multe companii de zbor. Escala este prevăzută în detaliile zborului, iar procedura unui zbor cu escală ar trebui să fie cunoscută înainte de a achiziționa biletul de avion.

Exemplu de zbor cu escală

Spre exemplu, dacă ne gândim să plecăm din România în SUA, cel mai probabil nu vom găsi un zbor direct din România în SUA, deoarece pe aeroportul din Otopeni nu operează aeronave transatlantice.

Așadar, singura opțiune pentru a ajunge cu avionul din România în SUA este să alegem un zbor cu escală, adică cu o oprire pe un alt aeroport din Europa, unde urmează să fim transferați într-o altă aeronavă pentru a ajunge la destinație.

Zborul cu escală va arăta astfel:

zbor cu escala procedura

ⓘ Observăm pe zborul cu ruta de mai sus are o escală de 1h 20 min, timp în care trebuie să ne îmbarcăm în celălalt avion.

  • Otopeni – Istanbul
  • Oprire (escală) în Istanbul pentru 1h 20 min
  • Istanbul – San Francisco

În continuare, haideți să vedem care sunt circumstanțele în care putem să avem un zbor cu escală și ce procedură trebuie să urmăm, în funcție de caz.

Zbor cu escală și procedură pas cu pas

Așadar, acum că știi exact ce este escala, putem trece prin cele două situații diferite pentru a vedea care este procedura unui zbor cu escală.

1. Procedură zbor cu escală pe același aeroport

Atunci când ai un zbor cu escală pe același aeroport pe care aterizează prima aeronavă, se aplică cea mai simplă procedură. În exemplul de mai jos, avem un zbor cu escală din București spre Nurnberg (Germania):

procedura zbor cu escala taxe.ro

Așadar, în exemplul de mai sus, escala este pe același aeroport de unde pleacă a doua aeronavă către destinație. Vedem că zborul este operat de compania Lufthansa, dar cu două aeronave diferite – prima (LH149), iar a doua (LH148 – Operat de Lufthansa CityLine).

⚠  În momentul în care ajungi pe aeroportul din Frankfurt, procedura de zbor este astfel: 

2. Procedură zbor cu escală pe un alt aeroport

Atunci când ai un zbor cu escală pe un alt aeroport față de cel de pe care pleacă a doua aeronavă, se aplică o procedură diferită. În exemplul de mai jos, avem un zbor cu escală pe ruta Helsinki (Finlanda) – București, cu escală în Londra.

În exemplul de mai sus, aeroportul de legătură este altul decât cel pe care aterizează primul zbor (vezi chenar verde). Este posibil să fie nevoie să faci check-in separat pentru fiecare zbor de legătură. 

Află mai multe despre cum să faci check-in și care sunt standardele pentru bagajele de cală și bagajele de mână.

Distribuie!