Taxe.ro

Întrebări Frecvente

Ce întreabă clienții noștri?

Îți răspundem la câteva întrebări pe care clienții noștri le adresează în mod frecvent.

Comisionul nostru pentru serviciile de recuperare a taxelor este de 20% din suma recuperată. Acestea sunt explicate în pagina de tarife. Nu percepem taxe de serviciu în avans și nu veți plăti nimic până când taxele nu sunt rambursate. Suntem o societate cu răspundere limitată, iar serviciile noastre sunt disponibile doar în legalitate, pe bază de contract.

Dacă ați muncit legal pe teritoriul unei țări străine și nu sunteți cetățean al acelei țări, aveți dreptul de a vă recupera o parte din taxele plătite la stat de către angajator. Prin depunerea unei declarații de impozit, raportați de fapt la Oficiul Fiscal al țării respective cât ați câștigat ca venit brut și cât ați plătit taxe aferente acestuia.

Pentru a recupera taxele fără a pierde prea mult timp, trebuie să aveți la îndemână:

  • Adeverință luată de la angajator sau ultimul fluturaș de salariu care indică salariile cumulate pe care le-ați primit în anul pentru care doriți recuperarea taxelor
  • Declarație de venituri luată de la ANAF, care dovedește veniturile dvs. (dacă aveți sau nu) în țara. de origine
  • Certificat de căsătorie + certificat de naștere al copiilor dvs. (dacă este cazul)
  • Copie după actul dvs. de identitate (și a soțului/soției, dacă este cazul).

Completați formularul de pe site-ul nostru și furnizați-ne informațiile necesare. Prin intermediul formularului colectăm toate documentele necesare, urmând să vă contactăm pentru confirmare. După ce avem toate documentele pregătite, vom începe procesul de recuperare al taxelor.

Chiar dacă nu aveți toate documentele necesare la dvs., puteți completa formularul din platformă și vă vom ajuta să intrați în posesia documentelor de care nu dispuneți. Totuși, atunci când vă decideți să aplicați pentru recuperarea taxelor este important să aveți numele angajatorului și perioada de timp aproximativă în care aţi lucrat.

De obicei, procedura de recuperare a taxelor durează între 3 şi 7 luni. Timpul de recuperare al taxelor - de la momentul depunerii documentelor și până la momentul restituirii banilor variază și depinde doar de autoritățile fiscale din țara respectivă. 

Prin intermediul taxe.ro puteți aplica pentru recuperarea taxelor din următoarele țări:

Olanda, Germania, SUA.

Dacă lucrați de mai mult timp într-o țară străină și nu ați recuperat taxe niciodată, de regulă taxele pot fi rambursate pentru ultimii 4-5 ani. Puteți găsi mai multe informații selectând în formular țara din care doriți recuperarea taxelor.

Ai nevoie de un expert în recuperarea taxelor?