Taxe.ro

unde se castiga cel mai bine in germania

Unde Se Câștigă Cel Mai Bine În Germania?

Dacă ești deja familiarizat cu teritoriul Germaniei și muncești de câțiva ani acolo, este indicat ca atunci când te gândești să-ți schimbi locul de muncă să te orientezi către zonele în care se câștigă cel mai bine.

Unde se câștigă cel mai bine în Germania? Care sunt locurile pe care ai putea să le vizezi pentru o viitoare schimbare de carieră?

Am colectat câteva date dintr-un studiu făcut de Gehalt (2022) și am reușit să găsim landul și orașul din Germania în care se pare că salariile sunt cele mai ridicate.

Acest studiu a fost realizat de Gehalt, care a analizat 750.848 de date salariale de la angajații din Germania în anul 2021 și a evaluat salariile în funcție de fiecare land și oraș în parte.

Orașul din Germania unde se câștigă cele mai bune salarii

În clasamentul landurilor, se pare că Baden-Württemberg se află pe primul loc, cu un venit mediu de aproximativ 46.600 de euro pe an, ceea ce înseamnă că angajații din această regiune câștigă cu aproape opt procente peste media națională. Salarii atractive sunt și în Hessa, cu o medie de aproximativ 46.300 de euro pe an, dar și în Hamburg, unde salariul mediu este de 45.600 de euro pe an.

La celălalt capăt al se află landurile federale mai noi, mai exact Mecklenburg-Pomerania de Vest, cu salariul mediu de 33.700 de euro pe an, Saxonia-Anhalt cu 34.800 de euro pe an și Brandenburg, unde salariul mediu nu trece de 35.100 de euro pe an.

În ceea ce privește cele mai mari salarii, landul Hessa este pe primul loc, datorită poziției excepționale a orașului Frankfurt am Main ca metropolă financiară influentă.

Haideți să vedem cum arăta topul landurilor în funcție de salarii în anul 2021.

Nivelul de salarizare pe landuri în 2022

În ceea ce privește nivelul salariilor pe landuri, topul arată astfel:

  1. Baden-Württemberg
  2. Hessen
  3. Hamburg
  4. Bayern
  5. Nordrhein-Westfalen
  6. Rheinland-Pfalz
  7. Bremen
  8. Saarland
  9. Berlin
  10. Niedersachsen
  11. Schleswig-Holstein
  12. Thüringen
  13. Sachsen
  14. Brandenburg
  15. Sachsen-Anhalt
  16. Mecklenburg-Vorpommern

Top în funcție de nivelul de salarizare pe orașe-capitală de land în 2022

În ceea ce privește nivelul salariilor orașe-capitală de landuri, topul arată astfel:

  1. Stuttgart
  2. München
  3. Düsseldorf
  4. Wiesbaden
  5. Hamburg
  6. Mainz
  7. Hannover
  8. Bremen
  9. Saarbrücken
  10. Berlin
  11. Kiel
  12. Dresden
  13. Erfurt
  14. Potsdam
  15. Magdeburg
  16. Schwerin

Se pare că viața pe landurile din partea de vest a Germaniei este mai atractivă, mai ales pentru aceia care caută și altfel de muncă, nu neapărat pentru munca sezonieră.

Pentru aceia care își doresc să se stabilească în Germania pe o perioadă lungă de timp, landurile noi, precum Hessen, Baden-Württemberg sau Hamburg pot reprezenta cele mai bune oportunități.

Cu toate acestea, conform Handelsblatt, Munchen este cel mai scump oraș din Germania, urmat de Frankfurt, Stuttgart, Berlin, în special acest nivel ridicat al costurilor este redat de chiriile mari.

Distribuie!