Taxe.ro

obiective turistice germania

Obiective Turistice În Germania: Ideal Pentru Călătorii De O Zi

Fie că ești turist, rezident sau doar prin trecere în Germania, probabil că încă nu cunoști cele mai interesante obiective turistice din orașe precum Berlin, Frankfurt, Hamburg, Munchen sau Dortmund și împrejurimile acestora.

Obiectivele turistice din Germania sunt printre cele mai atrăgătoare locuri vizate de turiștii din întreaga lume. Conform WorldData, Germania este în top 10 cele mai vizitate țări din întreaga lume.

Ce obiective turistice poți vizita în Germania în excursii de o zi sau de weekend? Vom trece în revistă cele mai interesante obiective turistice din Germania, în special din și de pe lângă orașele în care se regăsește cea mai mare densitate de turiști: Berlin, Munchen, Frankfurt Hamburg sau Dortmund. 

Top obiective turistice în Germania

Pentru iubitorii de călătorii, cultură și distracție, vom expune cele mai interesante obiective turistice din Germania. Așadar, dacă ești într-o călătorie scurtă sau dacă doar îți cauți câteva obiective turistice pe care să le vizitezi într-o zi de weekend, ai nimerit în locul potrivit. 

Pentru iubitorii de natură, am pregătit o listă cu cele mai frumoase obiective turistice din Germania, împărțite pe împrejurimile celor mai mari orașe. Cu mașina sau cu trenul, aceste locuri sunt ideale pentru călătorii și drumeții. 

1. Obiective turistice din Frankfurt și din împrejurimi

Frankfurt pe Main este al cincilea oraș ca mărime din Germania și este situat pe râul Main. Orașul are o populație de aproximativ 670.000 de locuitori și este cunoscut drept una dintre destinațiile de top din Germania.

Ce obiective turistice putem vizita în Frankfurt și în împrejurimile acestuia, ca să scăpăm de aglomerația din oraș sau chiar să o confruntăm?

✈ Catedrala Sfântului Bartolomeu din Frankfurt (Kaiserdom St. Bartholomäus)

Se spune că, de fapt nu este o catedrală, ci o biserică gotică romano-catolică, cea mai mare biserică din Frankfurt, de altfel. Biserica Sfântului Bartolomeu, denumită oficial și Catedrala Imperială a Sfântului Bartolomeu este situată în centrul Frankfurt am Main. Catedrala a fost începută în anii 1300 și 1400, în stil gotic, și a fost reconstruită de două ori: o dată după un incendiu în 1867 și apoi în anii 1950, după război.

biserica-sfantului-bartolomeu-din-frankfurt-obiectiv-turistic-in-Germania-_1_

Sursa foto: wikipedia.org

Dacă tot ești la o plimbare prin Frankfurt, merită tot efortul de a urca pe scările celei mai mari biserici din oraș, mai ales că vei avea ocazia să descoperi fragmente din istorie foarte interesante.

✈ Castelul Eltz (Burg Eltz)

Castelul Eltz este situat lângă localitatea Wierschem, la 148 km de orașul Frankfurt. Accesul către acesta trebuie făcut cu mașina personală sau cu autobuzul (disponibil din mai până în noiembrie), deoarece este amplasat într-o zonă de pădure. Accesul este liber până parcarea castelului, care costă doar 2 euro.

castelul eltz, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din germania

Sursa foto: Swedish Nomad

Mai multe, poți vedea cu proprii ochi într-o călătorie de o zi, care cu siguranță te va lăsa fără cuvinte.

✈ Valea Rinului (Rhine Valley)

Valea Rinului este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, pe o porțiune de 65 de kilometri a fluviului Rin, de la Koblenz până la la Bingen/Rudesheim. Valea Rinului este o destinație perfectă pentru drumeții și călătorii de o zi, fiind la doar 115 km distanță de Frankfurt. De-a lungul acestei zone, putem găsi o serie de obiective turistice, cum ar fi satele Bacharach sau Rüdesheim, emblematice pentru peisajele și cultura lor.

valea rinului Germania - obiective turistice de pe langa Frankfurt

Sursa foto: World Heritage Journeys

Cu siguranță nu ar trebui să ratezi Valea Rinului dacă ajungi pe lângă Frankfurt, deoarece cuprinde unele dintre cele mai frumoase obiective turistice din întreaga țară.

✈ Casa și muzeul Goethe (Goethehaus)

Casa Goethe (Goethe-Haus) este unul dintre cele mai importante locuri memoriale dedicate unui poet german. Aceasta cuprinde memorii și diverse piese care ilustrează în mod impresionant mediul în care a trăit familia Goethe. Fără îndoială, Casa Goethe și muzeul dedicat acestuia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Frankfurt.

casa memoriala a lui goethe frankfurt

Sursa foto: Frankfurter Goethe Haus website

Casa Goethe este pentru mulți dintre turiști un punct de reper cultural foarte important, iar pentru alții, doar un obiectiv turistic din Frankfurt gata să fie bifat pe listă.

✈ Castelul lui Frankenstein (Burg Frankenstein)

Castelul Frankenstein este situat în vârful unui deal din Odenwald din orașul Darmstadt și reprezintă un obiectiv turistic atractiv pentru turiștii din Germania. Pentru a ajunge la Castelul Frankenstein din Frankfurt trebuie să ajungeți în Darmstadt, iar de acolo veți merge până în satul Malchen, urmând o scurtă plimbare până la castel. Drumul din Frankfurt până la castel, nu ar trebui să dureze mai mult de 2 ore.

castelul frankenstein Germania

Sursa foto:  pxfuel.com

Pentru natură, dar mai ales pentru a simți pe viu poveștile cu Frankenstein, pune și Castelul lui Frankenstein pe lista cu obiective turistice de vizitat, dacă treci pe lângă Frankfurt.

2. Obiective turistice din Berlin și din împrejurimi

Berlin este capitala Germaniei și totodată, cel mai mare oraș al țării, cu aproximativ 3,4 milioane de locuitori. Berlin acoperă o suprafață de aproximativ 892 km² și este unul dintre cele mai vizitate orașe din Germania.

Ce obiective turistice putem vizita în Berlin și în împrejurimile Berlinului, ca să scăpăm de aglomerația din oraș sau chiar să o confruntăm?

✈ Viktoriapark

Viktoriapark este un parc urban din localitatea Kreuzberg din Berlin, Germania. Acest obiectiv turistic este situat la aproximativ 5 km de orașul Berlin, iar accesul către destinație se poate face prin orice mijloc de transport, foarte ușor. Locul oferă o priveliște extraordinară asupra orașului, zone verzi, iar cascada și potecile sunt absolut minunate.

Viktoriapark obiectiv turistic berlin

Sursa foto: berlin.de

Viața în Berlin este extraordinară, mai ales că fiecare dintre noi putem avea parte atât de obiective turistice în natură, cât și în aglomerația orașului.

✈ Pădurea Grunewald

Pădurea Grunewald este cea mai mare zonă împădurită din partea de vest Berlinului. Pădurea este deja un obiectiv turistic vizat de turiști, datorită dimensiunii impresionante de 3.000 de hectare, ceea ce o face un loc ideal pentru relaxare și plimbări.

padurea Grunewald din Berlin

Sursa foto: Berlin Health Excellence

Pădurea Grunewald reprezintă locul ideal pentru amatorii de plimbări și mai ales, pentru cei care pun relaxarea mai presus de aglomerație și gălăgie.

✈ Turnul Televiziunii (Fernmeldeturm 32)

TV Tower este cel mai vizibil punct de reper din Berlin și reprezintă cea mai înaltă clădire din Germania, cu o înălțime de 230 de metri deasupra orașului. Turnul cuprinde un punct de observare fantastic și un restaurant perfect pentru iubitorii de gastronomie.

TV Tower berlin

Sursa foto: tourscanner.com

Dacă tot ajungi în Berlin, trebuie neapărat să bifezi una dintre cele mai mari atracții turistice! 

✈ Barnimer Dörferweg

Barnim se află în zona Brandenburg, chiar în marginea din partea de nord a Berlinului. Această zonă îți oferă posibilitatea să iei parte la diverse activități culturale, excursii interesante pe teme istorice și de mediu, iar cel mai important, oferă o oază de relaxare perfectă. Tot aici poți găsi și satul ecologic Brodowin și cultura și istoria sa. 

Dacă ai mai mult timp la dispoziție și ești dispus să ieși din zona urbană, trebuie neapărat să vizitezi Barnimer Dörferweg pentru a te bucura de relaxare și priveliști!

✈ Rezervația Biosferei Schorfheide-Chorin

Rezervația Biosferei Schorfheide-Chorin se întinde pe o suprafață de 90.000, care cuprinde o multitudine de zone forestiere închise din Germania. Rezervația este un loc minunat pentru drumeții și relaxare, cu sute de kilometri pătrați de pădure – dintre care unele sunt chiar incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. De asemenea, peisajul este influențat de trăiește varietatea de specii de animale și plante care conviețuiesc în acest loc turistic fabulos din Berlin.

Biosphere Reserve Schorfheide-Chorin germania

Sursa foto: schorfheide-chorin-biosphaerenreservat website

O zonă atât de frumoasă ai rar ocazia să întâlnești! Cel mai bine mergi în rezervație pentru a  simți emoția pe propria piele!

Distribuie!